Apple sine "server-grade" harddisker er rent oppspinn!
Ironisk nok når Apple velger å holde tilbake informasjon rundt sin egen oppdatering av Apple TimeCapsule og AirPort Extreme Base Station, hvor de ikke engang opplyser om vesentlige forbedringer så viser det seg nå at Apple bedriver falskmarkedsføring på nettsidene sine.

Dette gjelder da nevnte Apple TimeCapsule som fikk en etterlengtet oppdatering hvor harddiskstørrelsene på den innebygde harddisken ble økt fra 1TB til 2TB, og fra 2TB til 3TB på de to modellene Apple tilbyr. Du får nå mer lagrning til samme prislappen og som nevnt tidligere så er det også blitt gjort markante forbedringer når det kommer til den trådløse ytelsen og rekkevidden til tross for at Apple selv velger å ikke nevne noe om det.

 Mange har reagert på prisen til TimeCapsule, hvor den rimeligse modellen til 2'290kr ikke er så ille priset tatt i betrakning at du får markedets eneste router med 450mbps trådløsteknologi på både 2.4GHz og 5.8GHz båndet, samt det er innebygget harddisk på hele 2TB alt pakket i en pen og kompakt enhet. Men folk stusser over at Apple krever smått vannvittige 3'790kr for modellen med 3TB harddisk. Det er utrolige 1'500kr EKSTRA for 1TB mer lagringskapasitet.

Apple selv og andre har forsøkt å bortforklare disse prisene med det faktum at Apple benytter seg av "server-grade" harddisker som er noe dyrere enn tradisjonelle "consumer-grade" harddisker da disse er nyere testet og har mer habil maskinvare og firmware for belastning 24timer i døgnet. Ja rett og slett harddisker som skal være mer driftsikre på alle mulige måter, for hvem vil vell miste 2TB med backup?

Spesielt med tanke på at TimeCapsule kun har muligheten for en enkelt harddisk, som gjør at du ikke kan speile innholdet ved å sette opp to harddisker i RAID1 konfigurasjon for bedre sikkerhet, dessto viktigere er det jo at Apple benytter seg av driftsikre harddisker slik at risikoen for datatap er minimal. Og det er jo nettopp dette Apple påstår at de gjør, inkluderer dyrere "server-grade" harddisker for bedre driftsikkerhet.

 

Dette er jo vell og bra, og kan jo på mange måter forklare de litt høye prisene da en "server-grade" harddisk gjerne koster litt ekstra. Sammenligner vi en vanlige Western Digital Green Power 2TB "consumer grade" harddisk ligger denne på 599kr, mens en tilsvarende Green Power disk av typen "server grade" ligger på 1'299kr noe som er over en dobbling av prisen. Problemet er bare det at åpner du opp din splitter nye TimeCapsule så finner du ikke noe annet enn en helt vanlig "consumer-grade" Western Digital Green Power disk inni. Ergo bruker Apple de billigere diskene som på ingenmåte kan sammenlignes med hva de referer til som "server-grade".

Verst av alt er at Western Digital selv har gått ut å sagt at deres Green Power serie harddisker IKKE anbefales til bruk i nettverkslagringssammeheng noe som TimeCapsule faktisk er. Flere store aktører og produsenter innenfor nettverkslagring, blant annet Qnap fraråder alle sine kunder å vurdere Western Digital sin Green Power serie i sine produkter og her kommer Apple å bruker nettopp disse harddiskene og attpåtil kaller de disse for "server-grade" harddisker.

Det er noen ugler i mosen her og jeg ville tenkt meg om minst to ganger før jeg ville satt min lid til at en TimeCapsule skal ta være på backup av viktig data da harddiskene som benyttes har kjente problemer med kort levetid når de blir brukt i løsninger som TimeCapsule.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

RamGuy

RamGuy

21, Nittedal

Kategorier

Arkiv

hits