Nye Apple TimeCapsule og AirPort Extreme Base Station inneholder større forandringer enn hva Apple selv sier
Som enkelte kanskje har fått med seg så har Apple lansert nye varianter av sin Appe TimeCapsule og Apple AirPort Extreme Base Station. For de som ikke vet det så er dette to nettverksroutere produsert av Apple, hvorav TimeCapsule har en integrert 2TB eller 3TB harddisk avhengig av hvilken modell du ser på. Mens AirPort Extreme Base Station på sin side ikke har noen innebygget harddisk. Utover dette er de helt identiske.

Det noe litt uvanlige, spesielt til Apple å være er at oppdateringen av disse to enhetene ikke har fått noe publisiet i det hele tatt. Faktisk om du henviser deg til Apple forhandlere som AppleStore Norge, Eplehuset, Humac og Expert så er det ikke gitt at de i det hele tatt har fått med seg at det har kommet noen nye modeller. Dette gjelder da spesielt AirPort Extreme Base Station som samtlige norske Apple forhandlere som undertegnede har vært i kontakt med påstår at eneste forskjellen på den nye modellen og den gamle modellen er modellnummeret. Ja de påstår selv at det faktisk ikke er noen tekniske forandringer overhode. Mens TimeCapsule på sin side har gått fra 1TB til 2TB på den rimeligste modellen, og fra 2TB til 3TB på den dyreste modellen.

Bare for å toppe det hele så viser sikre kilder at nye Apple TimeCapsule og AirPort Extreme Base Station faktisk har gjennomgått en liten teknisk overhaling. Det har blitt utført dratiske endringer på designet av de trådløse antennene samt at strømtilførselen på 2.4GHz båndet har økt med ca 100% og på 5.8GHz båndet er det snakk om intet mindre hele 181.8% økning som vil si at Apple nå sitter med kanskje markedets beste trådløseroutere når det kommer til trådløs rekkevidde og ytelse. Ikke minst så er disse de eneste routerene på markedet som støtter såkalt 3x3 stream trådløstilkobling som vil si at forbrukere med datamaskiner som har kompatible trådløsenettverkskort kan utnytte seg av opptil 450mbps hastighet trådløs fremfor de vanlige 300mbps ved dagens 802.11n standard. Det finnes riktignok et par andre routere som støtter 3x3 stream (450mbps), blant annet Linksys E4200 og Netgear WNDR4000 men disse støtter dette utelukkende over 5.8GHz båndet og ikke over 2.4GHz båndet, mens Apple er først ut på markedet med routere som støtter dette over både 2.4GHz og 5.8GHz i en og samme router.

 

Hvorfor Apple utelater å nevne noe som helst om dette og hvorfor norske Apple forhandlere ikke er informert er ikke godt å si, men det må da være en av ytterst få ganger hvor Apple faktisk "hyper ned" sine egne produkter?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

RamGuy

RamGuy

21, Nittedal

Kategorier

Arkiv

hits