RamGuy anbefaler: Nettleser

Jeg kommer til å kjøre forskjellige "features" på bloggen, og den første av disse går under navnet "RamGuy anbefaler" hvor jeg vil anbefale diverse programvare og maskinvare som jeg selv liker, bruker og / eller foretrekker av forskjellige grunner.

 

Vi starter med kanskje den aller mest brukte applikasjonen på enhver datamaskin, nemlig nettleseren!

Nettleser er et program som viser og behandler internett nettsider slik at du kan aksessere og lese dem, de fleste vil kjenne igjen den velkjente Internet Explorer gjenkjent i from av det blå E ikonet du finner på alle Windows datamaskiner. Det mange ikke er klar over er at det å bytte nettleser kan gi deg en langt raskere, mer sømløs og effektiv hverdag når du bedriver din daglige nettsurfing, facebook osv osv..

Det finnes flere gode alternativer der ute, noen populære alternativer er Internet Explorer, Mozilla FireFox, Opera og Safari. Selv bruker jeg og anbefaler:

- Google Chrome:


Jeg foretrekker Google Chrome av flere grunner, først og fremst er det en av de aller raskeste nettleserne på markedet. Personlig når jeg tester andre populære nettlesere så er det INGEN som oppleves like responsiv og rask som det Google Chrome gjør. For det andre så har nettleseren et utrolig minimalistisk design som gjør at nesten all plassen går til visingen av nettsiden istedenfor masse tom plass rundt som går med til absolutt ingenting fornuftig. Google Chrome er også kjent som den sikreste nettleseren på markedet for øyeblikket noe som er veldig viktig i et samfunn hvor vi opplever veldig mye datakriminalitet på Internett, men IKKE glem at selv de sikreste verktøy feiler om brukeren ikke er kompetent.

 

En annen fordel med Google Chrome er direkte integrering med Goolge sin søkemotor så når du skriver i adresselinja så kan du faktisk direkte søke på Google om du skriver ting som ?Hva skal jeg ha til middag? istedenfor å skrive inn en faktisk nettside. Dette kombinert med mye inkludert funksjonalitet som fungerer svært bra som at du kan sette opp en Google konto og synkronisere alle dine innstillinger, bokmerker osv slik at du slipper å sette opp alt dette på nytt på hver maskin du bruker Google Chrome. Du setter det opp engang også synkroniseres det automatisk mellom alle maskinene du har med Google Chrome.

           Sist men ikke minst så er Google Chrome utrolig snasent når det kommer til å holde seg oppdatert. Det største problemet med nettlesere i dagens marked er at brukere glemmer å holde de oppdatert, så mange ender opp med å sitte på Internet Explorer versjon 7.0 til tross for at versjon 8.0 og 9.0 som inkluderer optimaliseringer, nye funksjoner og ikke minst bedre sikkerhet har blitt rullet ut i etterkant. Den store fordelen med Google Chrome er at den holder seg oppdatert helt automatisk uten at du trenger å tenke på noe i det hele tatt!

 

Så ønsker du en bedre nettopplevelse anbefaler jeg å laste ned og begynne å bruke Google Chrome i dag. Spesielt for de som sitter på eldre utgaver av Windows sin standard nettleser Internet Explorer da denne er kjent for flere sikkerhetshull og fordi den er generelt en av de tregere nettleserne på markedet så ved å bytte til Google Chrome kan jeg nesten garantere en bedre nettopplevlse.

Last ned den stabile utgaven her, for de store gutta så kan du laste ned beta testversjonen her og for de mest vågale så har du de aller nyeste versjonene her. Er du Mac OS X bruker så kan du laste ned her og for de som bruker en eller annen form for linux distro kan du laste ned her.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

RamGuy

RamGuy

21, Nittedal

Kategorier

Arkiv

hits